10 november – Live Muziek : Xander

Datum: Vrijdag, 10 november

Over Xander

Xander is al sinds het begin in 2006 de vaste gitarist en een essentieel lid van de band VanVelzen. Zijn gitaarspel en zangtalent zijn te horen op talloze opnames van VanVelzen, en hij blijft met dezelfde passie en enthousiasme deel uitmaken van het team. Een hoogtepunt in zijn carrière was het optreden met Brian May van Queen.


Voor zijn tijd bij VanVelzen was Xander actief in de Haarlemse band ‘Horn Of Plenty’, waar hij een bescheiden hit scoorde met de Studio Sport Tune. Daarna werkte hij als producer, gitarist en bandleider voor Birgit Schuurman en maakte hij muziek voor commercials en tv-programma’s samen met Nando Eweg. Xander speelde ook met verschillende andere artiesten en was betrokken bij het ‘Idols-circus’.


Hij maakte deel uit van Alain Clark’s band voordat hij zich aansloot bij VanVelzen, en hij heeft ook zijn eigen trio genaamd “The Family,” dat nog steeds regelmatig optreedt in café Stiels in Haarlem.


De laatste jaren is hij ook vaste gitarist bij The Jimmy’s. Deze band is een veelgevraagd begeleidings band voor vele grote evenementen zoals De Vrienden van Amstel, The Streamers en Het Holland House bij de Olympische spelen.


Ook zijn ze de vaste band bij de talkshow van Humberto Tan. Met deze band hebben ze met bijna alle grote bekende artiesten in Nederland mogen samenwerken. Denk aan Anouk, Suzan &Freek, Emma Heesters, Maan, Nick&Simon, Acda &De Munnik, en ga zo maar door.


Naast deze drukke bezigheden is Xander ook een cabaret-duo begonnen met Bastiaan Geleijnse, 1 van de makers van Fokke&Sukke, onder de naam ‘Heeren 2’.

Het live optreden van Xander zal plaatsvinden op vrijdagavond 10 november.

Reserveer nu je tafel!

Scroll to Top